FreeOceanTex

Reklámbannerek SEAQUAL® YARN tengeri műanyaghulladékból készült alapanyagból

freeoceantex-thumbnail

FreeOceanTex


Reklámbannerek SEAQUAL® YARN tengeri műanyaghulladékból készült alapanyagból  

A FreeOceanTex

 
A FreeOceanTex olyan textil, amely teljes mértékben upcycling (az eredeti alapanyag használatától eltérő funkciójúvá hasznosított) műanyagból és recycling (újrahasznosított) poliészterből kerül előállításra, 62 % SEAQUAL® YARN és 38 % újrahasznosított poliészter arányban. Ezzel a FreeOceanTex egy 100%-ban újrahasznosított, ún. fogyasztás utáni hulladékból készült terméknek minősül.
Made with Seaqual Yqarn

SEAQUAL® YARN - a műanyaghulladéktól a bannerig 


 Évente akár 12 millió műanyaghulladék is az óceánokban végzi. A SEAQUAL INITIATIVE kezdeményezés a tengerekból és óceánokból valamint azok partjairól összegyűjti a hulladékot, amit újrahasznosít. Így válik lehetővé olyan új termékek előállítása, mint pl. a kiváló minőségű SEAQUAL® YARN. Így készülhetnek már meglévő termékekből újabb, tartósabb, erőforrásokat is megóvó produktumok. A FreeOceanTex alapanyagból -mely 62%-ban SEAQUAL® YARN fonálból állítanak elő - készült termékek kínálatunkba történő felvételével további lépéseket próbálunk tenni a környezettudatosság felé.
 
SEAQUAL® YARN  - a műanyaghulladéktól a bannerig

Évente akár 12 millió műanyaghulladék is az óceánokban végzi. A SEAQUAL INITIATIVE kezdeményezés a tengerekból és óceánokból valamint azok partjairól összegyűjti a hulladékot, amit újrahasznosít. Így válik lehetővé olyan új termékek előállítása, mint pl. a kiváló minőségű SEAQUAL® YARN. Így készülhetnek már meglévő termékekből tartós termékek, amivel az erőforrások is megóvhatók. A FreeOceanTex alapanyagból -mely 62%-ban SEAQUAL® YARN fonálból állítanak elő - készült termékek kínálatunkba történő felvételével további lépéseket próbálunk tenni a környezettudatosság felé. 

FreeOceanTex termékeink

FreeOceanTex reklámbanner

✓ 100 %-ban újrahasznosított poliészterből (62 % SEAQUAL® YARN)
✓ OEKO-TEX 2 osztály szerinti tanúsítvánnyal ellátott szublimációs festék
✓ Seaqual
® Initivative kezdeményezés támogatása
✓ minden bannerünk egyedi Seaqual
® tanúsítványszámmal rendelkezik

a termékhez

Mi a SEAQUAL® INITIATIVE?


A SEAQUAL® INITIATIVE egy olyan, halászokból, környezetvédelmi szövetségekből, tudósokból és privát csoportokból álló közösségi kezdeményezés, amelynek tagjai a folyók, óceánok és tengerek partjain hulladékot gyűjtenek. Az összegyűjtött hulladék partnercégek segítségével szortírozásra, tisztításra és újrahasznosításra kerül. Az így előkészített alapanyagból  végül SEAQUAL® MARINE PLASTIC készül. Az előállított műanyaggranulátumból kerül előállításra például a SEAQUAL® YARN.

A SEAQUAL® INITIATIVE kezdeményezés a tenger- és óceánpartok szennyezettségének csökkentését tűzte ki célul, a műanyagszemét újbóli, hasznos célokra történő felhasználásával. 

A SEAQUAL® YARN előnyei

100 %-ben újrahasznosított alapanyagból 

alacsony CO₂ kibocsátás

erőforrások megóvása 

a felhasznált alapanyagok visszakövethetők

a hagyományos fonallal azonos tulajdonságok 

 
SEAQUALINITIATIVE_Image0007

Hulladékgyűjtés

A tengerek, óceánok és partjaik hulladéka összegyűjtésre kerül.

SEAQUALINITIATIVE_Image0004

Szortírozás

A műanyaghulladék szortírozásra és tisztításra  kerül. 

SEAQUALINITIATIVE_Image0006

Granulátumgyártás

A granulátumból ún. SEAQUAL® YARN fonal készül.


Menü bezárása
Felfelé