"Air2Color" Szén-dioxid (CO2) -mérő készülék jelzőlámpával

Cikkszám: 10.0548.1
Kívánságlista
Rendelési érték
10.000,00 Ft 35.000,00 Ft 100.000,00 Ft
még 100.000,00 Ft szükséges az ingyenes kiszállításhoz
4.900,00 Ft 3.600,00 Ft Ingyenes szállítás
Szállítási költség
* Minimális nettó rendelési termékösszeg 10.000,00 Ft

Letölthető dokumentum

Főbb termékjellemzők

 • egyszerű kezelés
 • könnyen érthető mérési eredmények
 • jó láthatóság mindenhol
 • nagy teljesítményű CO2-érzékelő
 • támogatja a DIN 1946-6 szabványnak való megfelelést
 • további hangjelzés
 • helyiségekhez 80 m²-ig
 • kiegészítő eszköz nélkül használható
 • Made in Germany
termék részletek »
made-in-germany

Specifikáció

Cikkszám

Leírás

"Air2Color" Szén-dioxid (CO2)-mérő készülék jelzőlámpával

A RENZ AIR2COLOR - CO2 jelzőlámpa CO2-mérő készülékként szolgál a helyiség levegőjében lévő szén-dioxid mérésére. Ha a szoba levegőjében megnő a szén-dioxid (CO2) koncentrációja, az nemcsak a koncentrációs képességünket befolyásolja - egészségünkre is hatással van.
Különösen napjainkban a zárt helyiségek rendszeres szellőztetése fontos intézkedés az aeroszolok terjedésének megakadályozására. A CO2-mérő készülék a kiváló minőségű mérési technológiát ötvözi egy egyszerű kezelési metódussal, és segíti elő az aktív és hatékony szellőztetést.
 

Kiváló minőségű mérési technika

DIN1946-6 szabvány szerinti, beépített mérési technológia

Körkörösen látható LED kijelző

a levegőminőség értékelése vizuálisan zöld, sárga és piros színben történik

Akusztikai riasztás némító funkcióval

Akusztikusan támogatja a LED-es figyelmeztető jelzést egy opcionális némítási funkcióval

Max. 80 m² területű helyiségekhez

kompakt formátum nagy hatótávolsággal különböző helyiségekben

Előnyei

 • tartós és nagy teljesítményű CO2-mérő készülék
 • kiváló minőségű mérési technológia NDIR CO2-érzékelővel
 • könnyen érthető jelzőlámpás rendszer
 • 4-fokozatú figyelmeztető rendszer
 • a levegő minőségének (a helyiség levegőjének CO2-tartalma) értékelése zöld, sárga és piros színű kijelzővel
 • minden oldalról látható LED kijelző
 • további hangjelzés támogatja a figyelmeztető kijelzőt
 • mérési tartomány 400 ppm és 10 000 ppm között (± 30 ppm)
 • max. 80 m² területű helyiségekhez 
 • azonnal használatra kész
 • Made in Germany

Kiváló minőségű AIR2COLOR mérőberendezés made in Germany

A CO2-mérő készülékbe egy nem diszperzív infravörös érzékelő (NDIR-érzékelő) került beépítésre. A helyiség levegőjét a mérőberendezés beszívja, és az infravörös fényforrás mellett vezeti el. Az ellentétes oldali érzékelő most az infravörös sugarak elnyelésének erősségét méri.

Az oxigén és a szén-dioxid (CO2) különböző molekulasűrűségű molekulákból áll. A CO2-molekulák a 4,3 µm-es hullámtartományban elnyelik az infravörös sugárzást, az oxigénmolekulák nem. A mérési tartomány 400 ppm és 10 000 ppm (± 30 ppm) között van. Itt a ppm a parts per million (milliomodrészek per millió) kifejezést jelenti. Ez határozza meg a CO2-koncentrációt.

A kiváló minőségű AIR2COLOR mérőberendezés a Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal ajánlásai szerint működik, és 100%-ban támogatja a DIN1946-6 szabványnak való megfelelést. Ez a DIN-szabvány zárt helyiségek szellőzési koncepcióját határozza meg.

A rendszeres légcsere biztosítja a helyiség levegőjének megfelelő mennyiségben történő oxigénnel való dúsítását. A hőmérséklet és a páratartalom szabályozása zárt helyiségekben is megvalósul. Védje az Ön és embertársai egészségét a rendszeres szellőztetéssel. A CO2-mérő készülékkel elősegítheti, hogy ügyfelei és alkalmazottai számára biztonságos környezetet teremtsen a friss levegő segítségével. 
 

Optikai és akusztikus CO2 lámpa

A helyiség levegőjének minősége a molekulasűrűség alapján kerül kiértékelésre,  amely a jelzőlámpás rendszer segítségével válik vizuálisan láthatóvá. Egy 360°-os körkörös fénysáv a beépített színes LED-ekkel hívja fel a figyelmet a helyiség szükséges szellőztetésére. A helyiség levegőjének aktuális minőségét a zöld, sárga és piros színek mutatják. Ez mindenki számára érthető és vizuálisan jól látható. A színek jelentése hasonló a közlekedési lámpákéhoz.

A CO2-jelzőfény 3 fokozatban változtatja a színét. 1000 ppm CO2-sűrűségig a fénysáv zöld színű. Ha a sűrűség 1000 ppm és 1400 ppm közé emelkedik, sárga szín jelzi, ha ajánlott megkezdeni a szellőztetést. Ha a terhelés 1400 ppm fölé emelkedik, a LED kijelző pirosra vált. Ha az ablakokat továbbra sem nyitják ki, a terhelés tovább emelkedik. 2000 ppm feletti értéknél a piros fénysáv villog. Ennél az értéknél a szellőztetésre már sürgősen szükség van.

A vizuális kijelző mellett egy kellemes hangjelzés is megszólal. A második szinttől ill. a sárga kjelzőszínnel párhuzamosan riasztási hangjelzés indul. A helyiségben tartózkodó személyek figyelmét fel kell hívni a készülékre. A harmadik és negyedik szakaszban a hangjelzés egyre erősebbé válik. Szükség esetén a CO2-mérő a némítás funkcióval némára állítható.

Ez az opció nagyon hasznos lehet az iskolákban használatos szén-dioxid (CO2)-mérőknél. Egyrészt a jel felhívja magára a figyelmet a zajos környezetben. Egy esetleges vizsga közben, amikor zavaró lehet a hanghatás, bekapcsolható a némítás funkció, és még mindig jól láthatóan felhívja magára a figyelmet a jelzőfény,

Online áruházunkban egyszerűen és gyorsan rendelheti meg szén- dioxid (CO2) jelzőlámpánkat mérőeszközzel készülékünket!
CO2 Messgerät mit Ampel Anzeige

Kis készülék nagy teljesítménnyel

A RENZ AIR2COLOR CO2 jelzőlámpa mérete mindössze 100 x 100 x 100 mm. A kis kocka alig foglal helyet a felhasználási helyén, az innovatív kialakítás mégis erőteljes és professzionális használatra készült. A szén-dioxid(CO2)-mérő készülék legfeljebb 80 m²-es helyiségekben alkalmazható. Nem számít, hogy hol helyezi el a lámpát, a mérőműszer mindenhol megbízható eredményt garantál.

A kezelés nagyon egyszerű. Az AIR2COLOR CO2 lámpával szállítunk egy tápegységet és egy 2 méteres kábelt USB-C csatlakozással. A CO2-mérő a csatlakoztatás után azonnali használatra kész, és nem igényel további beállítást. A működéshez nincs szükség további Bluetooth vagy WLAN kapcsolatra. A kockát egyszerűen a hálózathoz kell csatlakoztatni, és a készülék azonnal méri a helyiség levegőjét. Igény szerint bekapcsolható a némítás funkció.

Szén-dioxid (CO2)-mérő készülék sokoldalú felhasználáshoz

Az iskolai szellőztetés a higiéniai védelem fontos része. Sok gyermek és fiatal tartózkodik egyszerre egy szobában, és a friss levegő gyakran gyorsan és észrevétlenül fogy el. Mire a rossz levegő észrevehetővé válik, a helyiség levegőjének CO2-terhelése gyakran már nagyon magas szinten van - ezért lehet nagyon hasznos akár az iskolákban,akár irodákban: a koncentrált munka gyorsan felemészti a helyiség levegőjét. Helyezzen el CO2-mérőt az irodában, hogy biztonságos munkakörnyezetet biztosítson alkalmazottainak. Használja a CO2-mérő készüléket cége minden helyiségében. Ez biztosítja a megfelelő friss levegőellátást minden helyiségben.

A kinti friss levegő nemcsak a helyiség levegőjének szén-dioxid-terhelését csökkenti. Ezzel egyidejűleg a veszélyes aeroszolok nagy része is eltávolításra kerül a helyiségből. Így csökkenthető a betegségek fertőzésének kockázata.

Egyes zárt helyiségekben azonban a szellőzés nem vagy alig lehetséges. Az ablakok zárva vannak, vagy nincsenek. Ebben az esetben használhatja légtisztítóinkat. A professzionális légtisztítók megbízhatóan szabadítják meg a helyiség levegőjét az aeroszoloktól, vírusoktól és baktériumoktól, emellett hozzájárulnak a higiéniai védelemhez. A Corona-vírus okozta fokozott fertőzésveszély miatt még jó szellőzés esetén is javasolt légtisztító használata, melyek folyamatosan szűrik a levegőt, és segíthetnek még jobban csökkenteni a vírusfertőzés kockázatát.
 

Termékvideó

Menü bezárása
Felfelé