Nachhaltigkeit_HU

Környezettudatosság/Fenntarthatóság


A fenntarthatóság témakörében folytatott eszmecserék bizonytalanságot hoztak de egyúttal szemléletváltást is szükségessé tettek. Mivel mi is műanyagokat dolgozunk fel, elgondolkodtunk, hogyan tudunk erre reagálni. Fontos kiemelni, hogy termékeink jelentős hányadát eleve hosszú élettartamra terveztük, amely elvárást az évek során az UV stabilitással és a funkcionalitással kapcsolatos garanciavállalásaink is megerősítették.

Mi is használunk alternatív megoldásokat. Mi voltunk az első gyártók, akik az EuroShop 2011-en PLA-ból (politejsav) készült ársíneket mutattunk be; Ausztriában már 6 éve forgalmazunk kiegészítő és helyettesítő termékeket természetes anyagokból készült műanyagból "Bio-Logic" márkanév alatt. Még ha a kereslet továbbra is alacsony volt, hűek maradtunk a témához.

1. Termékek

Megpróbálunk lehetőségeinkről jobb áttekintést adni, ezért az érintett termékeket ismertetőjegyekkel  láttuk el, melyeket az alábbiakban szeretnénk bemutatni:

rena

Renzel Nature

Az ezzel az ismertetőjeggyel ellátott termékek nagyrészt természetes, megújuló alapanyagokból készülnek. A klasszikus alapanyagok helyett, mint a fa és a papír, folyamatosan kutatunk újabb alapanyagok után.
recycled

Újrahasznosított alapanyag

Ezen termékek műanyaghulladékból vagy újrahasznosított anyagból készülnek. A VKF Renzel rendszeresen megvizsgálja, mely területeken alkalmazhatók reciklátok, hogy megóvhassuk tartalékainkat és a fenntartható ellátási lánc így bezárulhasson.
naturbelassen

Természetes árubemutatás

Az ezzel az ismertetőjeggyel ellátott termékek segítenek a kereskedelemben használatos csomagolásmennyiség csökkentésében.

2. Gyártás

  • a munkafolyamatok gondos tervezésével csökkenthető a nyersanyagpazarlás
  • természetes eredetű források, mint pl. a kukoricakeményítő, fa vagy újrahasznosítható anyagok használata környezettudatos hulladékkezelést tesz lehetővé
  • tudatos nyersanyagfelhasználással kizárható a mérgező gázkibocsátás vagy a bomlástermék keletkezése
  • a lehető legnagyobb csomagolási egységgel csökkenthető a kibocsátás és csomagolóanyag takarítható meg

3. Maradékanyag- és hulladékkezelés

  • A maradékanyagok fajta szerinti szortírozása elősegíti a hulladékkezelő cégek által történő újrahasznosítást
  • Energiatermelés az éghető maradékanyagok felhasználásával


4. Műanyagok visszavétele

  • értékesített műanyagok visszavétele
  • az akadálytalan lebonyolításáért és a újrahasznosítási folyamatba történő kifogástalan visszajuttatásáért a műanyagokat szortírozva, szállítását előre jelezve, térítésmentes szállítással vesszük át
  • az akadálytalan lebonyolításáért és a újrahasznosítási folyamatba történő kifogástalan visszajuttatásáért a műanyagokat szortírozva, szállítását előre jelezve, térítésmentes szállítással vesszük át
  • idegenek anyagok átvétele nem lehetséges5. A VKF Renzel magatartási kódexe  (Code of Conduct)

Ez a magatartási kódex (Code of Conduct) a VKF Renzel összes munkatársára és beszállító partnerére kötelező érvénnyel bír és lényegét tekintve a„United Nations Global Compact“ elvein alapul. Összekapcsolja igényünket a törvény betartásával és az etikus magatartásra vonatkozó különleges követelményeinkkel. Magunkkal szemben állít igényt, ugyanakkor ígéret a külvilág számára.

Töltse le PDF-formátumban »

Menü bezárása

Mutassa a termékeket
Felfelé